Onmisbare ingrediënten voor een duurzame menukaart

Een menukaart is het visitekaartje van je restaurant en kan een blijvende indruk achterlaten op je gasten. Niet alleen de inhoud van het menu is belangrijk, maar ook de presentatie ervan. Een duurzame en originele presentatie kan helpen om gasten aan te trekken en je te onderscheiden van de concurrentie. In deze blog lees je over drie onmisbare ingrediënten voor het ontwerp van een circulaire menukaart.

In vrijwel elk restaurant, brasserie of café is een menukaart te vinden. Het is tenslotte de eerste indruk die gasten krijgen van wat er te bieden is. Daarom is het belangrijk dat jouw menukaart zich onderscheidt van de rest en gasten aanspreekt. Maar wat zijn de essentiële ingrediënten voor een goede menukaart? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

circulaire-menukaart-rijstvlies

 

Beschrijf je gerechten op een manier die de gasten doet watertanden

Een gerecht beschrijven zonder emotie klinkt doorgaans noch speciaal noch smakelijk. Om ervoor te zorgen dat je gasten wel watertandend jouw menukaart doornemen, is het belangrijk om creatieve beschrijvingen te maken. Door de smaak, bereiding en herkomst te benoemen, neem je de gasten mee in het verhaal. Zo kun je bijvoorbeeld de gegrilde groenten benoemen als “lokale, knapperige groenten van de plaatselijke boer”. De malse biefstuk kun je omschrijven als “heerlijk sappig en gegrild tot in perfectie, vergezeld van een zelfgemaakte saus die de smaakpapillen prikkelt”. Het gebruik van krachtige, smakelijke omschrijvingen zal ervoor zorgen dat de gasten niet alleen trek krijgen, maar ook geïnspireerd raken om de gerechten te proeven en te ervaren lekkere trek krijgen naar jouw gerechten.

duurzame-menukaarten-horeca

Een circulaire menukaart gemaakt van afval uit de voedselindustrie

Een circulaire menukaart gemaakt van afval uit de voedselindustrie, duurzamer dan dat gaat het niet worden. Dit plaatmateriaal is gemaakt van rijstvlies, zout en een beetje minerale olie en heeft de uitstraling van hout. Door de natuurlijke uitstraling van dit plaatmateriaal geeft het een unieke en warme sfeer aan je menukaart. Bovendien is dit rijstvlies materiaal water- en weerbestendig en daardoor ideaal voor gebruik in de horeca. Een circulaire menukaart van rijstvliesjes laat zien dat je als restaurant bewust omgaat met duurzame materialen.

duurzame-menukaart-voor-horeca-resraurant

Een menukaart is veel meer dan alleen een lijst met gerechten. Het is een verlengstuk van de uitstraling en sfeer van jouw restaurant. Het kiezen van het juiste type menukaart is daarom van groot belang. Kijk daarbij vooral naar wat je te bieden hebt en hoe uitgebreid jouw menu is. Ga je voor een gevouwen menukaart of is een boekvorm beter geschikt voor jouw uitgebreide(re) keuze? Maar naast het design is ook de duurzaamheid van de menukaart belangrijk. Ons designteam denkt graag met je mee over de mogelijkheden. Kies daarom voor een materiaal dat lang meegaat, zoals het duurzame en circulaire rijstvlies plaatmateriaal. Zo draag je bij aan een verantwoorde en duurzame uitstraling van jouw restaurant.

 

Klik hier voor meer voorbeelden van onze duurzame en circulaire menukaarten.

Woodprint is een onderdeel van Textline Reclamecentrum.