Ecobord

Het ecobord is het meest klimaat neutrale informatiebord van Nederland. De boodschap wordt rechtstreeks geprint op FSC-hout en de draagconstructie is vervaardigd uit FSC Douglas. Alle onderdelen worden telkens hergebruikt, zodat de ecologische voetafdruk tot het nulpunt daalt.

  • Biologisch FSC-gekeurd hout
  • Alle onderdelen zijn herbruikbaar
  • 100% klimaat neutraal bouwbord

Duurzame bouwbord

Het duurzame bouwbord is volledig gemaakt van FSC-gekeurd hout. Dit is verantwoord hout dat op een duurzame manier uit het bos is geoogst. De houten draagcontructie is vervaardigd uit Douglas hout en is telkens herbruikbaar. Om de reclameboodschap op de planken te bedrukken, maken we gebruik van een speciale UV-printer. De ecologische printer droogt de inkt direct op met ingebouwde lampen, zodat er geen schadelijke oplosmiddelen vrijkomen.

Na gebruik halen we het gehele bouwbord op en wisselen we de boodschap voor de volgende reclamemaker. Het informatiebord is continu opnieuw inzetbaar, waardoor het ecobord 100% klimaat neutraal is. Hierdoor daalt de ecologische voetafdruk tot het nulpunt.

Het doel is om het traditionele bouwbord te vervangen voor het ecologische informatiebord. Het stimuleren van makelaars, projectontwikkelaars, bouwbedrijven en gemeenten staat hierbij voorop. Zij laten vervolgens een milieuvriendelijke boodschap achter bij omwonenden en passanten. Met het klimaat neutrale ecobord zetten we een goede stap richting een circulaire economie. Dit is een economie waar geen afval bestaat en het hergebruik van grondstoffen centraal staat.