Woodprint – een onderdeel van Textline Reclamecentrum

Als het om professionele reclame-uitingen gaat is Textline al jaren een begrip voor bedrijven. Maar ook veel particulieren krijgen met ons te maken. Als particulier ken je ons als Woodprint.nl en sinds kort ook als Rijstprint.nl. Die tweede gaan we het zo nog over hebben!

Op Woodprint kun je terecht om jouw mooiste foto’s op behandeld FSC-hout te laten drukken. Onze Woodprints blijven lang mooi, trekken niet krom en zijn geschikt voor zowel binnen als buiten. Bij ons ben je aan het juiste adres voor een foto op hout en houten wandkaarten!

woodprint-foto-afruk-op-hout-printen-fotocadeau-op-hout-duurzaam-cadeau-inspiratie.2jpg

Voorbehandeling van het hout

Een goed begin is het halve werk. We vinden het ontzettend belangrijk dat jij lang van je Woodprint kunt blijven genieten. Wij behandelen het hout aan de voor- en achterzijde met een dun laagje grondverf. De houtstructuur blijft zichtbaar maar het hout zal hierdoor vele malen langer mooi blijven. Daarnaast voorkomt de grondverf dat de inkt van onze duurzame UV-printer in het hout trekt. Zonder voorbehandeling kan de inkt vlekkerig en vaag opdrogen, maar bij ons ben je verzekerd van een haarscherpe print op hout.

Een mooie afdruk is natuurlijk een must, maar Textline Reclamecentrum staat voor kwaliteit, dus woodprint ook. De voorbehandeling van het hout zorgt ervoor dat de planken niet krom trekken na verloop van tijd. Wel zo fijn, dat je foto gewoon mooi blijft. We willen tenslotte dat je zo lang mogelijk kunt genieten van je woodprint.

Duurzaamheid staat voorop

We hechten bij Textline Reclamecentrum erg veel waarde aan de duurzaamheid van onze producten. Daarom maken wij gebruik van FSC-gekeurd hout. Naast duurzaam hout gebruiken wij ook een duurzame Uv-printer. Deze droogt de inkt direct na het printen. De inkt bevat ook geen oplosmiddelen waardoor er geen schadelijke stoffen vrij komen die het milieu (en onze drukkers) extra belasten. Zo kun je met een gerust hart een duurzaam geproduceerde foto op hout laten drukken bij ons.

Nóg duurzamer dan FSC-hout? Rijstvliesjes!

Ja, dat hoor je goed! We printen namelijk niet alleen op FSC-gecertificeerd hout, maar ook op rijstvliesjes! Rijst is het meest gegeten voedsel ter wereld en van elke kilo die verbouwd wordt, is 1/3e afval. Dit afval kan verwerkt worden tot een super sterk plaatmateriaal wat de levensduur en kracht van plastic combineert met een houtlook. Het gaat tot wel 80 jaar mee en kan fullcolour bedrukt worden met jouw favoriete foto’s en collages. Ben je benieuwd of jouw woodprint ook mooi zal zijn op rijstvlies? Neem dan ook eens een kijkje op rijstprint.nl, het kleine zusje van woodprint.nl.