Een échte Woodprint is niet zomaar een foto op hout

Woodprint is een van de grondleggers van foto op hout producten. Nu denk je misschien, dat kan iedereen wel roepen! Dat klopt, maar wij mogen het ook echt roepen 😉 Woodprint is namelijk een dochteronderneming van het in Harderwijk gevestigde Textline Reclamecentrum. Een bedrijf wat zich inmiddels al meer dan 30 jaar bezighoudt met buitenreclame en binnen reclame. Waarbij er inmiddels ook al zo’n 20 jaar op hout gedrukt wordt met professionele kwaliteit.

 

Waar het allemaal begon

Op 2006 raakte de eigenaar van Textline, Rolf Lebbink, in gesprek met de formule manager van bakkerij ’t Stoepje. Waar hij vertelde over een nieuwe winkelformule, Le Perron, welke ze aan het opzetten waren. Maar wat er nog ontbrak, was een authentieke achterwand en dat zette Rolf aan het denken. We kunnen prachtige reclameborden en logoborden op hout drukken… Maar als we houten planken bedrukken kunnen we hier een achterwand van elk gewenst formaat van maken!

En een paar weken later stond Rolf op de stoel bij het hoofdkantoor van de bakkerij. Met de vraag of hij de houten foto wand in de kantine mocht plaatsen. En op deze fotowand stond de bakkerij waar het ooit allemaal begon voor ’t Stoepje. Wat natuurlijk liefde op het eerste gezicht was! Ondertussen is deze houten fotowand van Woodprint de standaard geworden in alle Le Perron winkels.

 

Waarom een Woodprint niet zomaar een foto op hout is

Bij Woodprint weten we wat er nodig is om kwaliteit te leveren die jarenlang mooi blijft. Onze houten planken worden niet alleen aan de voorzijde, maar aan alle zijden (dus ook de achterkant!) behandelt voordat deze geprint worden. Daarna worden de planken gemonteerd en op het printbed gelegd. Onze UV-printer drukt vervolgend de afbeelding haarscherp af en hardt deze direct uit met de UV-lamp. Dit maakt de print niet alleen bestand tegen een stootje, hij blijft ook veel langer mooi dan hout wat door reguliere printers wordt bedrukt.

Door de goede voorbereiding, speciale montagewijze en afwerking blijft je Woodprint jarenlang mooi en trekt deze niet krom. Hout blijft namelijk nog lang doorwerken, ook nadat het is gedrukt. Hier moet de print natuurlijk wel tegen kunnen. De kwaliteit van ons eindproduct ligt dan ok vele malen hoger dan dat van de concurrentie.

In de afgelopen jaren hebben we veel aanbieders van foto’s op hout de markt zien betreden, maar ook weer zien verdwijnen. Hout is nu eenmaal een moeilijker product dan bijvoorbeeld een foto op acryl of foto op dibond.

 

Waarom is printen op hout specialistisch werk?

Zoals we net al zeiden, hout blijft werken, ook lang nadat het geprint is. Door indroging, temperatuurschommelingen en de luchtvochtigheid verandert de ondergrond van de foto continu. Als je dit niet goed voorbereid, trekt je foto op hout niet alleen krom, de kwaliteit van de foto wordt ook minder mooi.

Juist daarom behandelen we bij Woodprint het hout aan alle zijden voor het gemonteerd en geprint wordt. Een tijdrovend klusje wat onze Woodprinters Pascal en Ruben met veel zorg uitvoeren. Op deze manier zorgen we ervoor dat jouw Woodprint jarenlang meegaat zonder krom te trekken. Deze extra voorbereiding voor een betere kwaliteit maakt ons niet de goedkoopste, maar wel een van de beste aanbieders van jouw eigen foto op hout.

Waar let Woodprint nog meer op tijdens het printen op hout?

Naast onze extra zorg voor het hout doen onze Woodprinters hun best om erop te letten dat er geen vervelende noesten op gekke plekken in je foto terecht komen. Je wil natuurlijk niet dat er een grote hout noest in je gezicht eindigt waardoor je gelijk op de slechte heks uit een Disneyfilm gaat lijken.

Natuurlijk zijn onze Woodprinters ook gewoon mensen en kan er soms iets tussendoor glippen. Mocht dat nu het geval zijn, neem dan vooral contact met ons op. Dan zoeken we samen naar een oplossing!

 

Wat voor producten print Woodprint nog meer op hout?

Naast foto op hout producten (echte Woodprints dus!) drukken we nog veel meer op hout. Zo hebben we naast houten planken ook de mogelijkheid om op populieren platen te drukken. Zoals onze Valentijn houten foto harten, houten wereldkaarten, houten Europa kaarten, drieluik wereldkaarten, muurcirkel wereldkaarten en foto muurcirkels. Deze laatste zijn zowel te bestellen met sfeerfoto’s als met je eigen foto.

Het fijne aan het feit dat wij alles zelf, in-house, in Harderwijk produceren is dat we ook maatwerk kunnen leveren. Net als hoe het ooit begon leveren wij naast de particuliere markt ook nog steeds voor de zakelijke markt. Wil je je foto in een bepaalde vorm? Uitgesneden? Groter, kleiner of als trendy ovaal? Neem dan gewoon contact met ons op. Zo lang het niet groter is dan 120 bij 240 kunnen wij het maken.

Leave your comment