Fotocollage op Hout

Met een fotocollage op hout wordt het kiezen tussen foto's een stuk makkelijker en leuker. Was je hele vakantie één groot avontuur? Of kun je je bruiloft niet verpakken in één foto? Kies de leukste foto's en plaats ze in de mooiste indeling.

Vergroot, verklein, draai en versleep de foto's, zodat je 100% tevreden bent met je fotocollage op hout. Voeg er eventueel een leuke tekst of quote bij en geef je houten collage een persoonlijke touch. Alsof je een houten plakboek maakt van je leukste momenten.

Hoe maak ik een fotocollage op hout?

Voordat je een fotocollage op hout maakt, moet je het ideale formaat weten van je Woodprint. Je hebt waarschijnlijk al een mooi plekje aan de muur voor ogen. Pak vervolgens een meetlint en meet welk formaat het mooist tot zijn recht komt. Ben je er helemaal uit? Bedenk dan welke houtsoort het beste bij jouw smaak past.

De twee meest gekozen houtsoorten zijn de vurenhout planken en multiplex (plaat). Wanneer je voor de pure sfeer van hout gaat? Dan kies je voor de foto op glad vurenhout. Hou hierbij rekening mee dat de ruimte tussen twee planken niet je foto onderbreekt, zoals een groef door de ogen of mond. Moet je fotocollage op hout niet onderbroken worden door planken? Dan is de foto op multiplex een schot in de roos. Hierbij wordt de collage op een sfeervolle houten plaat geprint.

Is de keus toch gevallen op de planken? Bedenk dan of de planken horizontaal of verticaal moeten liggen. Nu is het eindelijk tijd om de foto's te selecteren voor je fotocollage. Maak een map aan op je computer, zodat je de foto's makkelijk terug kunt vinden. Voeg ze allemaal toe in de de ontwerptool en positioneer ze in de leukste opstelling. Voeg er eventueel een tekst bij en klaar is kees.

Wil je de fotocollage op hout buiten ophangen? Onder een overkapping of tegen de schutting? Laat dan je collage bedrukken op Siberisch larikshout, een speciale buiten houtsoort die tegen een stootje kan.