Hoe wordt jouw woodprint gemaakt?

In de wereld van fotografie zijn er talloze manieren om je herinneringen tastbaar te maken. Een bijzondere en milieuvriendelijke optie is een Woodprint. Maar hoe wordt deze unieke creatie eigenlijk gemaakt en wat maakt het zo duurzaam?

 

drukken-op-hout-signracer-hoe-wordt-jouw-woodprint-gemaakt-2

Een goede basis voor kwaliteit en duurzaamheid

Het geheim achter een prachtige woodprint begint met de juiste voorbehandeling van het hout. Elk stuk hout wordt zorgvuldig behandeld aan de voor- en achterzijde met een dun laagje grondverf. Deze speciale behandeling behoudt niet alleen de natuurlijke houtstructuur maar zorgt er ook voor dat de inkt van onze duurzame UV-printer haarscherp op het hout blijft liggen. Hierdoor voorkomen we vlekkerige en vage afdrukken en blijft je foto jarenlang helder en levendig.

Maar dat is niet alles. Deze voorbehandeling draagt ook bij aan de duurzaamheid van je woodprint. Door het hout op deze manier te behandelen, voorkomen we dat de planken na verloop van tijd kromtrekken. Zo ben je niet alleen verzekerd van een schitterende print, maar ook van een product dat zijn kwaliteit behoudt.

 

drukken-op-hout-signracer-hoe-wordt-jouw-woodprint-gemaakt-3

Duurzaamheid in elk detail

Bij ons staat duurzaamheid centraal. We gebruiken FSC-gekeurd hout, wat betekent dat het hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Hierdoor dragen we bij aan het behoud van de natuurlijke balans in onze bossen. Daarnaast maken we gebruik van een duurzame UV-printer die de inkt direct na het printen droogt. Deze inkt bevat geen schadelijke oplosmiddelen, wat niet alleen goed is voor het milieu maar ook voor onze vakmensen.

Met onze woodprints kun je met een gerust hart genieten van je herinneringen, wetende dat je bijdraagt aan een duurzamere wereld. Een foto op hout is niet zomaar een afbeelding; het is een stukje natuur, met liefde vervaardigd, waar je jarenlang plezier van zult hebben.

Dus waar wacht je nog op? Laat je mooiste momenten vereeuwigen op een prachtige, duurzame woodprint en geniet levenslang van de warmte en schoonheid die het te bieden heeft.