Met deze 4 stappen breng je meer warmte in je interieur

De dagen worden weer korter, kouder en vooral donkerder en dat betekent twee dingen. We kunnen weer bijna volop gaan genieten van de prachtige gele, oranje en rode blaadjes aan de bomen. En het is tijd voor pumpkin spice kaarsjes, warme chocomel, zachte dekentjes en gezelligheid! Maar hoe breng je die gezellige en rustieke warmte je woonkamer in? Wij hebben vier tips voor je op een rij gezet.

Met deze 4 stappen breng je meer warmte in je interieur

Accessoires met koperkleuren

Koperkleurige accessoires zorgen direct voor een warmere sfeer in huis. Goud is voor veel mensen toch iets te opvallend. Maar in tegenstelling tot goud biedt koper (zeker matte koper) een veel rustigere warmte met zich mee. Daarbij is het makkelijk te combineren met andere kleuren en is de kans groot dat het niet vloekt met je huidige interieur.

Kies bijvoorbeeld voor een koper (of roest) kleurige deken of kussentjes op de bank. Heb je een donkere bank? Combineer de koperen accessoires dan met lichte, matte stoffen zoals linnen of katoen. Bij een lichte bank kun je goed combineren met donkere en warme kleuren zoals groen of antraciet.

 

Het zit hem in de kleine details

Komen we toch met dat goud, maar we bedoelen dan wel écht de kleine details. Een matte gouden deurgreepje, geurkaarsje of een lampenkap met een gouden binnenkant. Op die manier voeg je met een vleugje goud warmte én luxe toe aan je huis zonder dat het schreeuwerig wordt. Ook een matte gouden plantenpotje of een decoratief beeldje kan een chique twist geven om je interieur warmer te maken.

 

Hand geglazuurde keramiek

Die warme chocomel met slagroom of pumpkin spice latte komt pas echt tot zijn recht, in een hand geglazuurde keramieken mok. Maar ook een setje keramieken vazen, kaarsenhouders of schaal op tafel voegt extra warmte toe aan je interieur. Wissel het af met gekleurd transparant glas, het grote contrast tussen beide materialen geeft een mooie luxe uitstraling.

En even tussen ons, wist je dat pumpkin spice nagenoeg hetzelfde is als onze oer-Hollandse speculaaskruiden. Het enige verschil is dat speculaaskruiden kardemom bevat in plaats van kruidnagel. Ook voor een lekkere pumpkin spice (ijs)koffie hoef je de deur niet meer uit.

 

Houten wanddecoratie

En natuurlijk is geen interieur compleet zonder een houten wanddecoratie van woodprint! Een houten wereldkaart of op hout gedrukte foto is een goeie manier om die rustieke warmte naar binnen te brengen. Het natuurlijke karakter van het FSC-hout zorgt voor een warme en gastvrije sfeer. Bovendien zijn houten details zoals planken en potjes perfect om de houten wanddecoratie aan te vullen.

 

Wist je ook dat we nog een leuk alternatief hebben voor houten wanddecoratie? Bij ons zusje rijstprint.nl kun je je foto’s op rijstvliesjes laten drukken! Dit is natuurlijke materiaal is 100% circulair, duurzaam en uniek. Ook dit materiaal geeft diezelfde rustieke warmte aan je interieur als hout, maar dan zonder de mogelijke nerven. De structuur van de rijstvlies platen is nagenoeg egaal en doordat we het kunnen frezen, kan het in bijna elke gewenste vorm gemaakt worden! Binnenkort komen er zelfs muurcirkels in het assortiment, maar tot die tijd kun je altijd even een contactverzoek invullen.

 

Door koperen accessoires, gouden details, hand geglazuurde keramiek en houten (of rijstvlies) wanddecoratie slim te combineren, kun je moeiteloos een warme en uitnodigende sfeer in je keuken creëren. Deze eenvoudige stappen brengen niet alleen warmte, maar ook karakter en persoonlijkheid in je interieur.