• Gratis verzending in NL
 • Gratis ophangsysteem
 • Binnen 5 werkdagen in huis
 • FSC gekeurd hout

Foto op hout

Een foto op hout is een natuurproduct en verdient aandacht. Niet zomaar lukraak printen, maar doordacht en bewust behandelen. We gebruiken duurzame houtsoorten en printtechnieken om zo tot een product te komen waar je jaren plezier van hebt. Doordat we alle houten foto’s dubbelzijdig  behandelen, minimaliseren we het kromtrekken van het hout. We selecteren de planken dusdanig dat er geen noesten in het gezicht komen. Welk moment ga jij vereeuwigen met een foto op hout?

Welk hout voor de foto kies ik?

Een foto op hout kies je niet zomaar. Bij Woodprint heb je de keus uit 4 verschillende en sfeervolle houtsoorten. Omdat iedere houtsoort zijn eigen charme heeft, leggen we de verschillen uit. Hierbij onderscheiden we 3 houtsoorten voor binnen en 1 houtsoort voor buiten.

 • Foto op glad vurenhout
  De foto op glad vurenhout is zonder twijfels de meest gekozen houtsoort. Hierbij is de foto op hout met vurenhout planken opgebouwd. Doordat beide kanten zijn behandeld, gaat de Woodprint jarenlang mee. De zichtbare noesten en nerven zorgen voor een sfeervol en levendig product.
 • Foto op multiplex
  Bij multiplex wordt de foto op een duurzaam paneel van Europees populierenhout bedrukt. Doordat de bedrukking niet door planken wordt onderbroken, blijft de foto een mooi zichtbaar geheel. Bij een foto op multiplex zijn de natuurlijke eigenschappen van het hout zichtbaar.
 • Foto op ruw vurenhout
  De foto op ruw vurenhout staat bekend om zijn robuuste en stoere uitstraling. Doordat de Woodprint met ongeschaafd vurenhout wordt gemaakt, komt de houtbeleving sfeervol tot leven. Dankzij de dubbelzijdige whitewash behandeling blijft je foto op hout jarenlang goed.
 • Foto op hout voor buiten
  Wil je je terras, veranda of tuin opfleuren? Ga dan voor een foto op hout voor buiten. Hierbij maken we gebruik van Siberisch larikshout, de beste houtsoort voor buiten. Door de gladde structuur zijn er geen noesten zichtbaar, zodat de nadruk op de foto ligt.

Hoe wordt een foto op hout gemaakt?

Als je het gewenste hout hebt gekozen, worden de planken (horizontaal of verticaal) of plaat op maat gezaagd. Heb je gekozen voor de planken? Dan worden er twee verticale latten aan de achterzijde bevestigd. Hierdoor ontstaat er een paneel, waarmee je de foto eenvoudig aan de muur hangt.

Tussen de planken houden we een ruimte van 1 á 2 millimeter aan. De reden is dat de planken ietsjes kunnen uitrekken, waardoor de kans bestaat dat de planken elkaar beschadigen. De planken worden vervolgens dubbelzijdig behandeld, zodat we de duurzaamheid van het product garanderen. Na vele jaren blijft de foto op hout een prachtig product.

Jouw gekozen foto wordt onder onze ecologische printer gelegd. Beetje voor beetje wordt de print geleidelijk op het hout aangebracht. De printer brengt heel fijn de UV-inkt aan, zodat elk detail op een unieke manier zichtbaar is.

De UV-inkt is transparant en zorgt ervoor dat de houtnerven en de noesten sfeervol naar voren komen. Wij printen niet op het hout, maar wij brengen UV-inkt aan met een digitale CMYK-printer. Op deze manier leveren we kwalitatief hoogstaande foto's op FSC-gekeurd hout. Om de bedrukking gedetailleerd te printen, is het hout behandeld met een whitewash laag (witte grondlaag). Het resultaat: jouw mooiste foto op hout.

Lees onze klantbeoordelingen! Wij gaan voor de 10!

Star Rating

Doen wat ze zeggen, reageren prompt op e-mail met vragen, product op tijd en in goede staat geleverd en vakkundig afgewerkt. Ik bestel nog een keer bij ze.

Lees beoordelingen
Star Rating

Geweldig resultaat, precies wat ik verwacht had! Netjes afgeleverd in een niet al te lange tijd en makkelijk op te hangen.

Lees beoordelingen