Een Woodprint is een natuurproduct: wat betekent dat precies?

Een echte woodprint wordt natuurlijk gemaakt van hout. We benadrukken ook altijd dat een woodprint een natuurproduct is. Dat betekent dat een print altijd bepaalde oneffenheden kan bevatten. In deze blog leggen we je graag uit wat we nu precies bedoelen met oneffenheden. En waar jij als klant op moet letten tijdens het plaatsen van je bestelling.

Een Woodprint is een natuurproduct wat betekent dat precies

Geen hout zonder houtstructuur

Het spreekt natuurlijk voor zich, maar hout is een natuurproduct. Geen twee planken zijn precies hetzelfde, iedere plank heeft een uniek patroon van nerven en soms ook knoesten. Natuurlijk zorgen we ervoor dat jouw woodprint uit mooie, vlakke planken bestaat, maar het blijft echt hout. Dat is nu juist de charme van een woodprint, de natuurlijke structuur die warmte geeft aan je interieur.

Foto op hout zonder knoesten

Wil je toch die warmte in huis halen met houten wanddecoratie, maar vind je hout met natuurlijke knoesten gewoon niet mooi? Ook dan zit je bij ons goed! Natuurlijk hebben we ook een alternatief in ons assortiment zitten. Misschien past een onverwachte knoest helemaal niet in jouw soort foto. Of misschien hou je gewoon niet van de planken-look. Dan hebben we ook nog de foto op multiplex producten. Multiplex geeft je afdruk wel de warmte van hout met een mooi en rustig patroon van houtnerven, zonder knoesten.

 

woodprint zonder knoesten, bestel dan een rijstprint!
Op onze webshop www.rijstprint.nl kun je diverse collages en foto’s op rijst laten drukken.

Wel de foto afdruk, maar zonder de houtstructuur

Als je nu echt geen fan bent van houtstructuur maar toch je foto op een mooi, warm natuurproduct wilt laten drukken is er een alternatief. Rijstprint (het kleine zusje van Woodprint) geeft namelijk de mogelijkheid om jouw mooiste foto’s af te laten drukken op een plaat gemaakt van rijstvliesjes. Deze platen kunnen wij niet alleen bewerken, snijden en printen. Ze zijn ook nog eens 100% circulair en super duurzaam. Meer weten over dit materiaal? Lees het hier.