Waar moet je op letten bij het selecteren van jouw Woodprint foto?

Als je een woodprint foto op hout besteld wil je natuurlijk dat deze net zo scherp is als een foto op canvas. Het goede nieuws is dat dit absoluut mogelijk is met onze geavanceerde printer! Het slechte nieuws is dat de scherpte van jouw Woodprint volledig afhankelijk is van de foto resolutie die jij zelf aanlevert! Daarom willen we je daar graag meer over vertellen!

Waarom een goede resolutie belangrijk is

De kwaliteit van jouw Woodprint staat of breekt met de resolutie van de aangeleverde foto. Het maakt niet uit hoe goed onze duurzame UV-printer is. Of hoe goed we de FSC-houten planken voorbehandelen voor deze bedrukt worden. Als de kwaliteit van de foto niet toereikend is, zal je Woodprint altijd onscherp blijven.

Wat voor resolutie kun je het beste aanleveren?

Wanneer je foto met een goede digitale of spiegelreflexcamera is gemaakt, zal deze meestal een goede resolutie hebben. Maar steeds vaker krijgen wij foto’s aangeleverd welke gemaakt zijn met de mobiele telefoon. Ook dat hoeft niet verkeerd te zijn, maar niet elke foto heeft genoeg pixels. Pixels zijn kleine puntjes kleur die samen de afbeelding maken.

Om een mooie Woodprint te drukken raden we aan een foto van minimaal 100DPI aan te leveren. DPI staat voor “dots per inch” wat verwijst naar het aantal van deze gekleurde puntjes per inch op de afdruk. Is de resolutie kleiner, dan worden deze puntjes opgerekt, waardoor de afbeelding minder scherp zal zijn. Het beste is om een resolutie van 300DPI of hoger aan te houden, dan ben je verzekerd van een scherp eindresultaat.

foto-op-hout-woodprint-2

Mijn foto is te groot om te versturen, wat nu?

Het kan natuurlijk voorkomen dat je wel een hele mooie foto hebt met de juiste resolutie, maar dat deze te groot is om via de designtool te versturen. Geen zorgen! Wat je dan het beste kunt doen is na het plaatsen van jouw bestelling even telefonisch contact met ons op te nemen dat je de foto op hoge resolutie nastuurt. Daarna stuur je onder vermelding van  het ordernummer met wetransfer je foto naar ons toe en wij zorgen dan dat de juiste foto aan de printer wordt aangeleverd.